При всички положения е полезно да има изслушвания на главния

...
При всички положения е полезно да има изслушвания на главния
Коментари Харесай

Андрей Янкулов: Полезно е да има изслушвания на главния прокурор в Европейския парламент


При всички положения е потребно да има чувания на основния прокурор в Европейския парламент, тъй като това изсветлява проблемите в бранш " Правосъдие “ у нас, които както знаем не са един и два и не са от през вчерашния ден. Това съобщи в изявление за предаването " Хоризонт за вас " юрист Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд:

" Ангажираността на европейските институции с тези проблеми съгласно мен е положителен факт. Такива чувания могат да доведат единствено до позитивни неща в процеса по обезпечаване на господство на правото у нас, а и това е значимо за самите европейски институции, тъй като както доста пъти е казвано, те не са нещо странично от това, което се случва тук, в противен случай. Ние ги построяваме и тях с наше присъединяване като страна членка на Европейския съюз, тъй че подкопаването и сериозните проблеми с върховенството на правото във всяка една страна членка надлежно водят и до проблеми с върховенството на правото на равнище съюз, тъй че това за мен е напълно обикновено ".

Адвокат Янкулов добави още:

" Ключовият миг съгласно мен, на който би трябвало да се обърне внимание, е отбранителната позиция, която се оказва, че би трябвало да заеме основният прокурор и обстоятелството, че той самичък стартира да търси съдействието на европейските институции да желае да има засилен мониторинг върху нашата страна в бранш " Правосъдие “ и по този начин нататък, а единствено преди две години той беше на напълно противоположната позиция. Беше в синхрон с тогавашното ръководещо болшинство, че в действителност европейският мониторинг върху нашето правораздаване би трябвало да отпадне, че ние сме покрили всички критерии, всичко е наред тук. Сега виждаме една смяна на 180 градуса в неговата позиция, която може да бъде обяснена единствено и само със промяната на политическата обстановка ".

Цялото изявление с Андрей Янкулов можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР