При теглене от банкомати по време на празници има по-голям

...
При теглене от банкомати по време на празници има по-голям
Коментари Харесай

КЗП предупреди: Внимателно на банкомата по празниците

При изтегляне от банкомати по време на празници има по-голям риск от обири, защото се употребяват външни банкомати, предизвестяват от Комисията за отбрана на потребителите.
Точно в такива интервали е най-вероятно да бъдат сложени скимиращи устройства, които могат да копират данните от картата ви и да откраднат пин кода. Това са и едни от най-честите измами с пластики, съгласно експерти.
От КЗП припомнят на жителите да бъдат деликатни и да съблюдават всички правила за финансовата си сигурност, както при преводи на суми от терминални устройства АТМ и ПОС, по този начин и при загуба или кражба на картата.
В случай на несполучлив опит за изтегляне от АТМ устройство, само че регистрирани и неотменени преводи, както и при открито непозволено източване на средства от сметката съществуват механизми за възобновяване на сумите.
Ако на екрана на банкомата се появи надпис, че трансакцията е несполучлива и не може да бъде осъществена сега, а парите са регистрирани като изтеглени, незабавно се обадете в прът центъра на банката, която е издала картата ви.
В случай, че не съумеете да се свържете, в първия работен ден посетете най-близкия клон на банката и подайте несъгласие. В 14-дневен период следва да получите отговор.
Ако не ви удовлетворява, можете да се обърнете за подпомагане към функциониращата към КЗП Помирителна комисия за платежни разногласия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР