При спонтанно възникнало мероприятие решението за използване на физическа сила

...
При спонтанно възникнало мероприятие решението за използване на физическа сила
Коментари Харесай

Предложение: Полицаите може да бият и обгазяват на протести ако началник разреши изрично

" При непринудено зародило мероприятие решението за потребление на физическа мощ и помощни средства се взема от старшия на наряда или най-старшия по служба чиновник от пристигналите на място чиновници с полицейски пълномощия, до идване на чиновник на СДВР/ОДМВР, на който са делегирани пълномощия по непосредственото управление на силите ". Това написа в за допълнение на настояща разпоредба, препоръчан от служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

Проектът е съпроводен и от за директива. В него в детайли е разказано какво се прави, когато е належащо да се възвърне публичния ред поради всеобщо мероприятие.
БХК: Съвета на Европа желае информация за полицейското принуждение от митингите през 2020 година
Страната ни получи следващите остри рецензии поради неизпълнението на рекомендациите на Европейски съд по правата на човека за попречване на полицейското принуждение. Бъл...

Посочено е, че служителите на реда могат да употребяват мощ по лична преценка единствено " при ненадейно нахлуване ". Внезапното нахлуване обаче не може да е каква да е експанзия, с цел да отвърне служител на реда със мощ – би трябвало да е против жители или служители на реда, против здания, пространства, уреди и транспортни средства (чл. 85, алинея 1, т. 5 и 8 от Закона за МВР). Ако се наложи потребление на мощ, съответният служител на реда рапортува неотложно на виновния началник.

Освен това: " При прекосяване на полицейски уреди или нарушение физическата цялост на чиновници на Министерство на вътрешните работи, ръководителят на мероприятието по запазване на публичния ред може да разпореди координираната приложимост на физическа мощ и помощни средства от полицейските органи ".

Ако се правят арести – поради " групово нарушаване на публичния ред ", те още веднъж стават единствено измежду предписание на виновния началник.

В за какво желае смяна на наредбата, Рашков показва следното съображение – в нормативния акт не е посочено в какви случаи и по чие предписание се употребяват химически субстанции при защита на всеобщо мероприятие. Припомняме, че при огромните митинги против Бойко Борисов и Иван Гешев при започване на септември, 2020 година, полицията употребява сълзотворен газ.
Столичната полиция е наказана за принуждение на митинг против Борисов и Гешев
Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) е наказана да заплати 3500 лева обезщетение на човек, обгазен със сълзотворен газ и обичай по...

Какво се случи на 2 септември, 2020 година или на!

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР