При споменаването на думата веган веднага се сещате поне за

...
При споменаването на думата веган веднага се сещате поне за
Коментари Харесай

Да си веган - грижа за здравето или сляпо следване на мода

При споменаването на думата веган незабавно се сещате най-малко за един анекдот осмиващ този метод на хранене, нали? Все по-често обаче към артикули, при производството на които не се употребяват съставки от скотски генезис, протягат ръка и хора, които си хапват всичко и не са на специфичен хранителен режим.

Веган кухнята провокира все по-голям интерес последните години и даже се подрежда след водещите хранителни трендове. Прогнозите са продажбите на веган артикули до 2026 година да се усилят до над 30 милиарда $. Тези числа не са единствено резултат от увеличението на веганите и вегетарианците. Според към 90% от потребителите на веган храна са месоядни. Дали от тази наклонност ще се възползват и притежателите на заведения за хранене?
 Вече и у нас - по-кратка карантина за заболели от Ковид-19 16 авг 2022 | Нови промени в ограниченията против разпространяването на коронавируската зараза у нас постанова здравното министерство....
Все повече и повече готвачи и притежатели на заведения за хранене по света избират освен да разнообразят менютата си с веган оферти, само че и да създадат смелия скок да се откажат изцяло от обичайните протеини и да преминат към растителни. Един неотдавнашен и изумителен образец е едно от най-хубавите заведения в Ню Йорк, Eleven Madison Park .

Над 79 милиона са веганите по света. Мода ли е това, или гражданска война от потребителска позиция? Все повече представители на потомство Z и милениали са се отказали от месо спрямо по-старите генерации. Веганските храни в действителност не са единствено за „ префърцунени нърдове “. Те имат няколко преимущества, които ги вършат превъзходен избор даже за хора, които не са вегани. Когато се следва вярно, веган диетата може да бъде доста пълноценна и да понижи другите опасности, свързани с нездравословните от скотски мазнини. Нека изброим някой от тях.

По-добро здраве на сърцето . Според изследване от 2019 година ниският банкет на скотски храни и по-високият банкет на растителни храни понижават риска от сърдечни болести и гибел при възрастни. Освен това животинските храни съдържат наситени мазнини, които покачват холестерола. Според Американската здравна асоциация тези мазнини усилват риска от инсулт и сърдечни болести. Тъй като храните на растителна основа имат по-малко калории от животинските храни, те са чудесни за намаляване и поддържане на тежестта ви в безвредни граници и за отбягване на сърдечни болести. По- невисок риск от рак - съгласно една трета от всички ракови болести са породени от предотвратими фактори. Един от тях е вашата диета. Веганските храни понижават риска от диабет вид 2 посредством намаление на кръвната захар, съгласно обзор от 2019 година Освен това диабетиците, които минават към веган диета, понижават риска от неприятна бъбречна функционалност и облекчават признаците на полиневропатия.

Има още....
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР