При съвместна акция на ДАНС, полицията и Окръжната прокуратура в

...
При съвместна акция на ДАНС, полицията и Окръжната прокуратура в
Коментари Харесай

Четирима обвинени за притежание на 660 литра химично вещество за производство на хероин

При взаимна акция на ДАНС, полицията и Окръжната прокуратура в Пловдив са арестувани седем души по отношение на незаконно владеене на 660 литра оцетен анхидрид - прекурсор.

Това оповестиха на конференция зам. окръжните прокурори Галин Гавраилов и Галя Андреева-Минчева, шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в Пловдив ст. ком. Атанас Илков и шефът само че ДАНС-Пловдив Николай Петров. Прекурсорът е химично вещество, което се употребява за произвеждане на хероин, а конфискуваното количество е било задоволително за изработката на 200 кг от опиата, прецизираха проверяващите.

Четирима са били задържани край Пловдив, до момента в който преливали от туби в контейнер на влекач 660 литра от веществото.

На тях им е повдигнато обвиняване за държане за разпространяване на прекурсори, за което ги грози затвор от три до 12 години и санкция от 20 000 до 100 000 лв., посочи Андреева. Това са двама пловдивски и двама турски предприемачи. Пети член на незаконната група, който е с двойно поданство - турско и френско, е с обвиняване за владеене на подправена персонална карта, сподели Андреева.
По данни на проверяващите камионът трябвало да закара суровината в Турция. Групата е била следена от март т. година, когато в ДАНС бил получен сигнал за канала, допълниха прокурорите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР