При разрастващата се грипна вълна четвърти ден ученици мръзнат в

...
При разрастващата се грипна вълна четвърти ден ученици мръзнат в
Коментари Харесай

Официално: Дървена ваканция в Куклен!

При разрастващата се грипна вълна четвърти ден възпитаници мръзнат в класната стая в град Куклен поради повреда на парното. Част от родителите не пуснаха децата си на учебно заведение. Вече е оповестена дървена почивка - децата няма да са на учебно заведение, а от РЗИ ще измерят на място температурата в класните стаи на следващия ден. Учебните занятия за първолаците в последните дни стартират с танца на ръчичките - по този начин децата се раздвижват и сгряват. 
Четвърти ден часовете са по 20 минути. Училището купило единствено няколко печки духалки, тъй като нямало повече в магазина. Така единствено в началните класове има едва отопление, а по-големите възпитаници са на студено. Аварията в котела на парното може да бъде отстранена само от компанията, която го е инсталирала, тъй като е по план за енергийна успеваемост. Ремонтът се бави четвърти ден.
" Умувахме да закупим климатици, могат до два дни да се сложат и да минем на климатици ", сподели шефът на СОУ " Отец Паисий " Вълчо Георгиев. Родителите недоволстват и част от тях са спрели децата си да вървят на учебно заведение. Училищното управление обмисля да вкара две смени за децата, с цел да учат единствено в стаи, където има отопление. Обмисля се също децата да учат в прилежащо учебно заведение.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР