При различни влияния върху косата като продължително излагане на слънце,

...
При различни влияния върху косата като продължително излагане на слънце,
Коментари Харесай

Много Е Лесно, Става У Дома! Предотвратете Цъфтенето На Косата С Тези Домашни Терапии!

При разнообразни въздействия върху косата като дълготрайно излагане на слънце, постоянно сушене със сешоар и потреблението на електрически преси и ролки, тези люспи се раздалечават, косъмът се разслоява, нацепва и губи лъскавината си.

Големите козметични компании оферират редица артикули, които да ни оказват помощ да се оправим с този проблем. В рекламите си те ни убеждават в невероятните качества на чудодейните и незабавно настоящи шампоани, балсами и лосиони.

Но би трябвало да знаете, че не е наложително да купувате скъпи козметични артикули, които може и да ни ви оказват помощ. Представяме ви няколко домашни лечения за коса, благодарение на които обезпечено ще заздравите косата си и ще се отървете от цъфналите краища.

Изключително потребни и ефикасни са маските с натурални масла. Най-често употребяваните са бадемовото масло и зехтинът, които освен оказват помощ в битката с цъфналите краища, само че и успокояват скалпа, подхранват и подкрепят растежа и сгъстяването на косата. Затоплете леко маслото и го нанесете върху косата.

Разтрийте с леки масажиращи придвижвания върху скалпа, разрешете деликатно косата и увийте със затоплена хавлиена забрадка. След като сте стояли по този начин най-малко час, измийте косата. Може да употребявате и друго масло, да вземем за пример от жожоба.

Много потребен за косата е яйчният жълтък. Разбийте един жълтък с бадемово масло, намажете косата и оставете да работи за един час, а по-късно отмийте. Широко известни са лечебните свойства на хумата. Добавете към нея вода, разбъркайте до приемането на хомогенна кашичка и нанесете върху косата. Отмийте маската след час.

Напълно натурална и лесна за подготвяне е маската с авокадо. Отделете месестата част на добре узрелия и леко омекнал плод и я намачкайте. Намажете скалпа и благодарение на гребен разнесете по цялата дължина на косата. След час отмийте.

източник: ezine.bg
Tags: ОЩЕ ЗА ЖЕНАТАМАСКИМЕХЛЕМИГРИМИРАНЕ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР