Хамас е единствената пречка за прекратяване на огъня в Газа“.Това

...
Хамас е единствената пречка за прекратяване на огъня в Газа“.Това
Коментари Харесай

Блинкен: Хамас е единствената пречка за прекратяване на огъня в Газа

„ Хамас е единствената спънка за преустановяване на огъня в Газа “.

Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен. Думите му пристигнаха малко откакто терористичната формация съобщи, че ще изпрати делегация в Кайро, която да разиска опциите за мир в Газа, съобщи Агенция Франс Прес.

" Чакаме да забележим дали на процедура те могат да одобряват " да " като отговор за прекратяването на огъня и освобождението на заложниците. Реалността в този миг е, че единственото нещо, което стои сред народа на Газа и прекратяването на огъня, е Хамас ", сподели Блинкен.

Блинкен приказва на вечеря в Седонския конгрес на Института Маккейн в Аризона два дни откакто се срещна с израелския министър председател Бенямин Нетаняху и други високопоставени водачи по време на последното си посещаване в Близкия изток.

Преди диалозите си с Блинкен Нетаняху даде обещание да продължи с нападението над южния град Рафах в Газа, с цел да изкорени Хамас, без значение от резултата от договарянията за краткотрайно преустановяване на огъня, което ще включва освобождение на заложниците.

Администрацията на президента Джо Байдън неведнъж е предупреждавала държавното управление на Нетаняху да не се придвижва към Рафах, където към 1,4 млн. палестинци са намерили леговище.

Блинкен съобщи, че Израел, който разчита на военна и дипломатическа поддръжка от страна на Съединени американски щати, към момента не е показал " благонадежден проект за действителна отбрана на цивилните жители, които са в заплаха " в Рафах.

" При неналичието на подобен проект не можем да подкрепим огромна военна интервенция в Рафах, тъй като вредите, които тя би нанесла, са оттатък допустимото ", сподели държавният секретар.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР