При публикуването на докладите за всички страни Държавният секретар Антъни

...
При публикуването на докладите за всички страни Държавният секретар Антъни
Коментари Харесай

САЩ: Арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова са незаконни

При публикуването на отчетите за всички страни Държавният секретар Антъни Блинкън уточни, че докладите са основани на обстоятелства и при написването се ползват едни и същи стандарти както към съдружници и сътрудници и страни с, които Съединени американски щати има другия. „ Целта на отчетите не е порицание или оскверняване, а да се предложи запас за тези по света, които работят да пазят и поддържат човешкото достолепие, когато те са под опасност по доста разнообразни способи, “ сподели още Блинкън. Той добави, че при основаването на отчетите се знае, че и Америка има проблеми с човешките права и това, което отличава Америка и други демокрации е, че приказва намерено за проблемите си.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

В новия годишен отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати за съблюдаване на човешките права се показва, че действията на българското държавното управление за справяне с корупцията и неуважение на човешките права са „ незадоволителни. “  

В отчета, който бе показан в понеделник и се отнася за предходната година, се споделя, че са подхванати стъпки за следствие на публични лица, които са с обвинявания за осъществяване на нарушавания на човешките права и корупция, само че има проблем с безнаказаността.  

Сред отбелязаните значителни проблеми на страната са „ грубо “ отношение към групи като задържани, мигранти и деца в институции.

Посочват се още произволни арести, „ съществени проблеми “ с независимостта на правосъдната система, „ съществено “ равнище на корупция и закононарушения против малцинства в това число етнически и от полово естество.  

Като пример за противозаконен арест в отчета е изтъкнато задържането на някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашния министър на финансите Владислав Горанов и пиара Севдалина Арнаудова.

Тримата бяха арестувани предходната година за 24 часа когато на власт беше държавното управление на Кирил Петков и вътрешен министър беше Бойко Рашков. Арестите бяха стимулирани със сигнал за изнудване. До момента няма повдигнати обвинявания.  

По въпроса за медийната независимост заключението на американското външно министерство е, че изискванията в страната не престават да въздействат отрицателно на медийния плурализъм.Цитирани са също изводи, които констатират високо равнище на политическо и икономическо въздействие върху медиите в композиция с високи равнища на централизация на благосъстоятелност.

Посочват се и притеснения за независимостта на публичните медии и „ незадоволителна публицистична самостоятелност при всички типове медии. “ 

Като проблеми са маркирани и достъпът на малцинства в медиите и дела за клюка против публицисти, които разгласяват публикации с обвинявания в корупция.  

В отчета са показани и случаи на антисемитизъм, като се добавя, че „ антисемитска реторика продължава да се появява постоянно по обществените мрежи и под формата на мнения под медийни публикации онлайн. “ Oт друга страна, се отбелязва, че националистически партии, включително " Възраждане " постоянно упрекват бранители на човешките права в измяна.  

По отношение на расовите малцинства се акцентира, че дискриминирането може да бъде осъдена със „ скромна санкция “ като законите в тази сфера не се ползват дейно.  

Докладите на Държавния департамент за положението и зачитането на човешките права и правата на работещите в 198 страни и територии се основават поради условие по закон и се показват в американския Конгрес.  

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР