При проливни дъждове и наводнения са загинали най-малко 15 души,

...
При проливни дъждове и наводнения са загинали най-малко 15 души,
Коментари Харесай

Тежки наводнения отнеха живота на най-малко 15 души в Китай

При проливни дъждове и наводнения са починали минимум 15 души, а други четирима са в неопределеност в Чунцин, Югозападен Китай, заяви в сряда държавната осведомителна организация Синхуа, като се базира на локалните управляващи, оповестяват от CNN.

Смъртните случаи са регистрирани от понеделник насам, когато проливните дъждове връхлетяха югозападен Китай, което накара четири окръга в Чунцин да издадат предизвестия за най-високата степен на алена паника.

Видеозаписи от обширния мегаполис демонстрират по какъв начин жителите са спасявани, а управляващите работят по разчистването на улиците от наводненията.

Министерството на изключителните обстановки на Китай също увеличи равнищата на заплаха.

Положението в прилежащата провинция Съчуан също е тежко, като повече от 460 000 поданици са наранени от проливните дъждове, само че съгласно държавното управление на провинцията към този момент няма данни за жертви. Повече от 85 000 поданици на Съчуан са били разселени, заяви във вторник държавната телевизия CCTV.

По данни на държавните медии минимум 400 спешни екипа са изпратени в помощ на избавителните и помощните интервенции в региона.

Китайският водач Си Дзинпин е наредил на управляващите да " дадат най-голям приоритет " на сигурността на жителите и минимизирането на загубите. Той също по този начин е споделил на разнообразни министерства, в това число на органите за надзор на наводненията и ръководство на изключителни обстановки, да координират напъните за реагиране.

През това лято към този момент имаше проливни дъждове, като предходната седмица в Съчуан починаха четирима души, а трима се водят изчезнали след свлачища, провокирани от дъждовни стихии и неочаквани наводнения, заяви Синхуа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР