При положение че споразумението за общо управление между Продължаваме промяната

...
При положение че споразумението за общо управление между Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: Разломите между ГЕРБ-СДС и ПП - ДБ са много по-големи от представяните

При състояние че съглашението за общо ръководство сред " Продължаваме промяната - Демократична България " и ГЕРБ - Съюз на демократичните сили не е подписано, то наподобява разломите сред двете партии са доста по-големи от показаните през последните дни ", разяснява пред Българска национална телевизия думите на Мария Габриел, след връщането на осъществявания мандат за държавно управление социологът Боряна Димитрова от " Алфа рисърч ".

 

Тя уточни и какви са възможните опасности за " Продължаваме промяната - Демократична България ", откакто са били подложен пред приключен факт за състава на кабинета. " Ако ПП-ДБ одобряват този състав на държавното управление, рискът е по-дългосрочен, стратегически. Ако не одобряват обаче се изправят пред краткосрочния риск от представянето си на едни скорошни национални избори, където капацитетът им е по-малък от на ГЕРБ ", сподели още Димитрова.

 

Според нея има ясна поръчка от страна на ГЕРБ, че няма да разреши да бъде разпознат като основател на предварителни избори . Димитрова уточни, че към момента остава отворена вратата за предварителни избори, защото следва гласоподаване на кабинета в Народното събрание. Тя е на мнение, че даже кабинет да има, изострените връзки при образуването му залагат доста мини пред бъдещото държавно управление.

 

Боряна Димитрова уточни, че съставът на държавното управление дава опция на ГЕРБ да излезе от изолацията и в интернационален аспект. " Взетите от тях министерства, които са един мост на България към сътрудниците и които са свързани с реализация на значими планове и политики, приказвам за енергийното, сега там е тежестта на ГЕРБ и те получават по-голяма степен на въздействие ", разяснява социологът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР