При отнемането на шофьорска книжка за нарушение в чужбина наказанието

...
При отнемането на шофьорска книжка за нарушение в чужбина наказанието
Коментари Харесай

Отнемане на шофьорска книжка в чужбина ще важи за всички страни членки

При отнемането на шофьорска брошура за нарушаване в чужбина наказването ще е годно за всички страни членки в Европейски Съюз. Това плануват промени за сигурността по пътищата, гласувани на първо четене в Екологичен потенциал, заяви пред БНР евродепутатът Петър Витанов.

С поправките се уголемява и описът с тежките нарушавания, добави той. Окончателното решение на закона ще бъде признат от новия Екологичен потенциал, който ще бъде определен през юни.

За период от 15 работни дни ще би трябвало да се реши дали отнетата шофьорска брошура лишава лидера от права и във всички страни. 

“Близо 45% от нарушаванията, които се правят зад граница, остават ненаказани, което е и причина за неразумно шофиране за доста хора. Когато няма правдивост,  явно има безотговорност. Очевидно и пътната сигурност страда ”, сподели Витанов, който е координатор в комисията по превоз на Екологичен потенциал.

Чрез този закон се опитахме да възстановим две неща – да повишим пътната сигурност и да въздадем някаква правдивост. Като този закон е част от Пакет 3 – законодателни планове, които покачват пътната сигурност. Едната смяна е обвързвана с книжките за дееспособност, другата е с одобрение на съдействието и обмена на информация в региона на нарушаванията по пътя, и третото е така наречен опция, в случай че извършите едно от огромните четири нарушавания, които водят до лишаване на книжката, да ви лишават книжката ”, изясни евродепутатът. 

Тежките санкции са каране с превишена скорост над 50 км/ч, шофиране в нетрезво положение, под влияние на опиати и всяко друго нарушаване, провокирало гибел и тежко пострадване, добави Витанов. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР