При нови избори, в парламента ще влязат същите 6 партии.

...
При нови избори, в парламента ще влязат същите 6 партии.
Коментари Харесай

Тренд: При нови избори в Парламента ще имаме същите партии

При нови избори, в Народното събрание ще влязат същите 6 партии. Това демонстрират данните от изследване на организация „ Тренд “. Останалите акценти от допитването са: служебното държавно управление повишава позитивните оценки за работата си, а ГЕРБ-СДС още веднъж ще бъде първа политическа мощ с минимална преднина пред Има Такъв Народ. 

Служебното държавно управление последователно повишава поддръжката за своята работа, като през юли 40% заявяват, че имат позитивна оценка към неговата работа, а 42% негативна.

В последните няколко месеца не се регистрира основна наклонност в позитивната оценка за работата на президента, само че понижават негативните оценки, като през юли 50% имат положителна оценка, до момента в който 32% отрицателна.

Над половината от пълнолетните български жители (51%) заявяват, че изборите са били почтени и единствено 15% са на противоположното мнение. Очевидно машинното гласоподаване покачва доверието към изборния развой. Преобладаващото мнение е, че гласуването с машини би трябвало да остане (57%). Само 12% са на мнение, че би трябвало да се върне гласуването на хартиени бюлетини.

Само 8% са имали усложнения да гласоподават с машина, като измежду тях доминират най-възрастните. Сред възрастовата група 70+, малко над една четвърт споделят за усложнения.

още веднъж ще имаме 6 партии в Народното събрание. Дистанцията сред ГЕРБ-СДС и „ ИТН “ е минимална - от 0.8%, само че този месец тя е в интерес на партията на Борисов. В борба за третото място остават Българска социалистическа партия и Демократична България надлежно с 14.5% и 14.1%. Твърда четвърта позиция на Движение за права и свободи с малко над 10% и 4.4% за групировката „ Изправи се БГ! Ние идваме! “. Под бариерата остават Възраждане с 2.9%, Вътрешна македонска революционна организация с 1.9% и Българско лято с 1.1%.

Проучването, направено по поръчка на „ 24 часа “, е било извършен сред 23 и 30 юли на територията на България и е моментна фотография на настройките към този интервал. Предложението на „ ИТН “ за министър-председател в лицето на Пламен Николов и последващите политически събития може да са дали несъмнено отражение на настройките, само че изследването няма по какъв начин да го регистрира.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР