При направени проверки по над 40 сигнала от граждани за

...
При направени проверки по над 40 сигнала от граждани за
Коментари Харесай

Само 1 от над 40 сигнала от граждани за некачествени горива се е потвърдил

При направени инспекции по над 40 сигнала от жители за продавани некачествени гориво от началото на годината единствено в един случай е открито противоречие, заяви през днешния ден по Би Ти Ви основният шеф на дирекция " Контрол качеството на течните горива " в Държавната организация за метрология и механически контрол Дима Иванова.

До края на август организацията е направила над 800 инспекции на бензиностанции. При тях са взети 1108 проби и са открити 56 нарушавания. Според Иванова няма засечени недобросъвестни практики.

Най-често срещаните нарушавания при горивата са при дестилационните характерности (по-тежки артикули са попаднали в тези горива, замърсяване например) и пламна температура, което значи некачествено гориво.

От началото на годината до края на предишния месец от пазара са изтеглени 188 770 л бензин и дизел, а наложените наказания са за над 1.12 милиона лв..

Също пред Би Ти Ви ръководителят на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев акцентира, че макар битуващото мнение измежду водачите горивата в страната не са по-лоши от тези, продавани в други европейски страни. Те отговаряли на всички условия, като всяка от комерсиалните марки влага добавки за възстановяване на качествата им. Мнението на Делчев е, че рецесията в Саудитска Арабия няма да се отрази съществено на цените на горивата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР