При инцидента почина 7-годишно момиченце, а 9-годишният му брат е

...
При инцидента почина 7-годишно момиченце, а 9-годишният му брат е
Коментари Харесай

Бащата, който катастрофира пиян с двете си деца, подкарал автомобила след семеен скандал

При случая умря 7-годишно момиченце, а 9-годишният му брат е в болница, в тежко положение

Нови разкрития по случая с татко, който катастрофира пийнал с двете си деца. Той подкарал фамилния автомобил след скандал с майката на децата. При случая умря 7-годишно момиченце, а 9-годишният му брат е в болница, в тежко положение, съобщи.

Бащата взима две от трите им деца и потегля по посока вилни зони отвън селото, където фамилията му има къща. Състоянието на потърпевшия мъж, който е професионален водач, остава тежко и непроменено, оповестяват от болничното заведение в Стара Загора. Техническа експертиза би трябвало да покаже с каква скорост се е движил автомобилът преди тежката злополука.

Колата чупи 30-сантиметрова железобетонна ограда. Именно този конфликт е съдбовен за момиченцето. " Взета му е кръв за химическа експертиза, само че по този начин или другояче той е употребявал със доста количество алкохол - 1,42 промила. Нелепото в тази ситуация е, че лидерът е превозвал с автомобила към среднощ двете си малолетни деца - едното е 7-годишно момиченце, което за злощастие е умряло. То е изпаднало при удара на автомобила в циментова ограда. Другото дете на лидера - 9-годишното момче, се е вклинило сред седалките и е с голям брой фрактури и с политравми, контузия на гърдите, контузия на главата ", съобщи Дичо Атанасов, областен прокурор на Стара Загора. Пътни специалисти са безапелационни, че децата не са били обезопасени, щом се е стигнало до изхвърчане от колата.

Данните демонстрират, че две трети от починалите на пътя деца са били вътре в колите. „ Всички, които са ударени на пешеходна пътека, или на велосипед, са единствено една трета от починалите. Основната причина за детската смъртност при злополуките в България е това, че родителите не съблюдават нормите за вярно обезопасяване, в това число ги возят без колани ”, споделя Илия Тодоров от Асоциация на потърпевшите при произшествия.

Според специалистите превантивните наказания би трябвало да са най-строги. „ Отдавна молим да се конфискуват колите на водачи с огромно количество алкохол или опиати. Когато става въпрос за персонален автомобил, да бъде иззет, когато става въпрос за непозната благосъстоятелност - санкция в размер на цената на автомобила ”, безапелационен е Тодоров.

Решението не е в прекомерно тежките наказания, а в разкриване на обществените аргументи, считат други специалисти. „ Трябва доста съществено и психолози да си кажат мнението - дали са бърнаути, дали хората имат някакви други проблеми, синдроми, които им въздействат, и те от ден на ден използват непозволени вещества. По какъв метод индивидът се постанова да използва алкохол и да кара, какво го е предиздвикало ”, повдига въпросът Росен Рапчев от Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ".

Продължава следствието и на злополуката там, при която почина 22-годишен мъж. Собствениците на къщите на входа на селото упорстват да бъдат сложени изкуствени неравности на пътя. Да обезопаси придвижването даде обещание и кметът на Батановци Радослав Петров.

„ Над 55% от водачите в обитаемоте места си разрешават да карат над позволената скорост. Не е единствено на една улица. Не можем да създадем всяка една улица с изкуствени неравности ”, счита Росен Рапчев.

Само за ден у нас са хванати близо 30 водачи под въздействие на алкохол и 9, седнали зад кормилото след приложимост на опиати. Данните са от профилираната полицейска интервенция по пътищата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР