Президентският секретар Пламен Узунов вече е с повдигнато обвинение, съобщи

...
Президентският секретар Пламен Узунов вече е с повдигнато обвинение, съобщи
Коментари Харесай

Повдигнато е обвинение на Пламен Узунов, Илия Милушев е във Военно-окръжна прокуратура

Президентският секретар Пламен Узунов към този момент е с повдигнато обвиняване, заяви отбраната му. Той бе задържан през вчерашния ден, а следствието против него е за търговия с въздействие.
Същевременно президентският консултант Илия Милушев, който също беше задържан през вчерашния ден, беше доведен във военната прокуратура. Очаква се да му бъде повдигнато обвиняване, сподели юристът му Атанаска Каракашева. Тя изясни, че в настояването за лишаване на позволява до класифицирана информация било записано, че това става поради активност срещу националната сигурност и ненадежност, поради обстоятелства и условия, които биха дали възможнст за изнудване на лицето.

Днес Илия Милушев беше доведен във Военно-окръжна прокуратура в София.

Съветникът по сигурността на президента бе арестуван за 24 часа по време на взаимна акция на Специализираната прокуратура и Столична дирекция на вътрешните работи. Заедно с него е арестуван и някогашен чиновник на Държавна организация " Разузнаване “. Срещу тях са формирани досъдебни производства за оповестяване на държавна загадка.

Милушев в началото е бил разпитан като очевидец, само че след осъществена компютърно-техническа експертиза на конфискуван от него телефон, се открило, че в апарата има информация, касаеща Държавна организация " Технически интервенции ", оповестява Българска национална телевизия.

Милушев непринудено предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна организация " Разузнаване ", и които съдържат информация, представляваща държавна загадка. По-късно ДАНС лиши достъпа му до класифицирана информация до равнище " Строго секретно “.

Вчера, на влизане, откакто беше доведен от 3-то районно, Милушев сподели единствено, че се усеща добре. Съпругата му Жени Милушева изясни, че преди няколко дни в дома им е имало обиск. Тя счита, че това било " съшита с бели конци история ", а задачата била да се дискредитира президентът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР