Президентите на Украйна и Русия Володимир Зеленски и Владимир Путин

...
Президентите на Украйна и Русия Володимир Зеленски и Владимир Путин
Коментари Харесай

Преизбираха Илхам Алиев за президент на Азербайджан, Зеленски и Путин го поздравиха

Президентите на Украйна и Русия Володимир Зеленски и Владимир Путин поздравиха през днешния ден Илхам Алиев с преизбирането му за президент на Азербайджан, предадоха международните организации.

Алиев завоюва безапелационно изборите, като съгласно предварителните данни от нощес на Централната изборна комисия в Баку вота си за него през вчерашния ден са дали 92,1 % от гласоподавателите. Той е президент на Азербайджан от 2003 година

" Поздравления за президента на Азербайджан Илхам Алиев за неговото преизбиране и най-хубави пожелания за още триумфи и продуктивна работа за богатството на народа на Азербайджан ", е написал украинският държавен глава Зеленски в обществената платформа " Екс ", съобщи Укринформ.

" Ценя взаимната ни поддръжка за държавната ни цялост и териториалната ни целокупност. Благодарен съм за оказаната ни от Азербайджан филантропична и друга помощ в това историческо време, в което страната ни се бори за своята независимост. Оценявам връзките ни на съзидателност и взаимно доверие с президента Алиев, както и практическото съдействие на нашите екипи ", съобщи още Зеленски. 

Руският президент Путин е поздравил Алиев по телефона, заяви пресслужбата на Кремъл, представена от ТАСС и Българска телеграфна агенция. 

" По време на телефонен диалог президентът на Руската федерация Владимир Путин поздрави топло президента на Република Азербайджан Илхам Алиев за безапелационната му победа на предварителните президентски избори и му пожела нови триумфи в работата на този този толкоз висок държавен пост ", гласи известието на Кремъл.

В него се споделя още, че двамата водачи са се договорили " да продължат да поддържат персонален контакт ", като са удостоверили своята " заинтригуваност от по-нататъшното развиване на руско-азербайджанското стратегическо партньорство и съюзничество ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР