Президентите на Русия и Азербайджан Владимир Путин и Илхам Алиев

...
Президентите на Русия и Азербайджан Владимир Путин и Илхам Алиев
Коментари Харесай

Путин и Алиев обсъдиха Южен Кавказ

Президентите на Русия и Азербайджан Владимир Путин и Илхам Алиев в телефонен диалог разискаха настоящата обстановка в региона на Южен Кавказ. Това съобщи във вторник вечерта пресслужбата на Кремъл, представена от " Интерфакс ".

" Бяха разисквани в детайли вероятностите за по-нататъшното развиване на търговско-икономическото съдействие, в това число реализацията на взаимни планове в региона на енергетиката и превоза ", се споделя в известието. Беше маркирано смисъла на поредните стъпки за обезпечаване на непоклатимост и сигурност на азербайджанско-арменската граница. В този подтекст желанието за абсолютно осъществяване на целия набор от съответни съглашения сред Русия, Азербайджан и Армения на най-високо равнище беше доказано ", се споделя в известието.
 Армения упрекна Азербайджан в блокиране на газа за Нагорни Карабах
Армения упрекна Азербайджан в блокиране на газа за Нагорни Карабах

Напрежението в района остава

Беше контрактувано да продължат контактите в разнообразни формати, допълват от пресслужбата.

Припомняме, че в края на януари, Русия се раздразни от задачата на Европейски Съюз в Армения. 

Гражданската задача на Европейския съюз в Армения може единствено да докара и да изостри съществуващите несъгласия. За това предизвести съветското външно министерство.

Европейски Съюз твърди, че задачата на задачата е да " способства за стабилността " в района и да помогне за нормализиране на връзките сред Армения и Азербайджан.
 Русия се раздразни от задачата на Европейски Съюз в Армения
Русия се раздразни от задачата на Европейски Съюз в Армения

Според Москва тя ще докара до геополитическа борба в района

Боевете сред Ереван и Баку избухнаха през септември, като в конфликтите починаха съвсем 200 бойци - най-кървавата борба след шестседмична война сред двете някогашни руски страни през 2020 година

Боевете са свързани с десетилетия военни дейности за контрола над района Нагорни Карабах, интернационално приет като част от Азербайджан, само че до 2020 година значително следен от болшинството етническо арменско население.

Армения твърди, че Азербайджан е нападнал нейна територия и е завзел селища в нейните граници, отвън противоречивия район Нагорни Карабах. Азербайджан сподели това като отговор на " провокации " от арменската страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР