Президентите на осем централно- и източноевропейски държави призоваха страните членки

...
Президентите на осем централно- и източноевропейски държави призоваха страните членки
Коментари Харесай

8 президенти, сред които и Радев, призовават за незабавни преговори за членство на Украйна в ЕС

Президентите на осем централно- и източноевропейски страни приканиха страните членки на Европейския съюз неотложно да дават на Украйна статут на страна претендент за участие Европейски Съюз и да стартират договаряния за участие, съобщи Ройтерс, като се базира на оповестено през днешния ден общо намерено писмо.

" Ние, президентите на страните от Европейски Съюз: България, Чехия, Естония, Латвия, Литва, Полша, Словакия и Словения, мощно имаме вяра, че Украйна заслужава да получи незабавна вероятност за присъединение към Европейски Съюз ", се споделя в писмото.

Малко по-рано през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски подписа заявление за присъединение на Украйна към Европейския съюз. Премиерът Денис Шмигал също съобщи, че Украйна кандидатства за участие в Европейския съюз.

" Украинците от дълго време са потвърдили, че всички ние сме неразделна част от европейската общественост. Време е да го сложим на хартия. Украйна кандидатства за участие в Европейски Съюз по специфична процедура. Благодарни сме на нашите сътрудници за тяхната поддръжка и бързите решения ", се споделя в изказването.

По-късно пресслужбата на партия " Слуги на народа " разгласява фотография на подписването на документа от президента Владимир Зеленски. На подписването участваха ръководителят на Върховната Рада Руслан Стефанчук и министър-председателят Денис Шмигал.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР