Президентите на олимпийския и параолимпийския спорт в Германия останаха шокирани

...
Президентите на олимпийския и параолимпийския спорт в Германия останаха шокирани
Коментари Харесай

Германия шокирана от МОК, че пуска Русия и Беларус на игрите

Президентите на олимпийския и параолимпийския спорт в Германия останаха шокирани в сряда от решението на Международния параолимпийски комитет да допусне състезателите от Русия и Беларус на Параолимпийските игри, които стартират в Пекин в петък.

" Фактът тези две делегации да не бъдат изключени е непонятен ", сподели президентът на Германската федерация по параолимпийски спортове Фридхелм-Юлиус Бойхер, като съжали, че " не са имали силата да загърбят разпоредбите, с цел да застанат на страната на хуманизма ".

" Аргументите се базират на правила, до момента в който в Украйна убиват хора без никакви правила. Това решение е доста неприятен сигнал ", добави той.

Президентът на Германския олимпийски комитет Томас Вайкарт е на същото мнение. " В единодушие с нашата параолимпийска федерация считаме, че решението на Международния параолимпийски комитет е неприятно ", съобщи той.

" Мъчително за мен бе да чуя детонацията от наслада в павилиона на руснаците, който беше до нашия сега, в който оповестиха решението. Необяснимо е по какъв начин Параолимпийският комитет взе друго решение от това на съвсем целия международен спорт ", описа от Пекин шефът на Параолимпийската федерация Карл Куаде.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР