Президентът Володимир Зеленски публикува тази сутрин видео, което показва негово

...
Президентът Володимир Зеленски публикува тази сутрин видео, което показва негово
Коментари Харесай

500 дни война, видео от Змийския остров и молебен с Патриарх Вартоломей

Президентът Володимир Зеленски разгласява тази заран видео, което демонстрира негово посещаване на Змийския остров, където сервира цветя и отдава реверанс на починалите във войната против Русия. На видеото се виждат и Андрий Ермак, ръководителят на президентската канцелария, и началникът на военното разузнаване Кирил Буданов.

" Змийският остров. Свободният остров на свободна Украйна.

Благодарен съм на всички, които се сражаваха тук против окупаторите. Почетохме паметта на героите, които дадоха живота си в тази борба - една от най-важните по време на пълномащабната война.

Слава на всички, които се борят за сигурността в нашето Черно море! Чест! ", е текстът, който съпровожда видеото.
 Украйна: Бум! Няма повече съветски войски на Змийския остров Обновена
Украйна: Бум! Няма повече съветски войски на Змийския остров

Москва удостовери, че съветските сили са се изтеглили от стратегическия авантпост в Черно море

Не излиза наяве по кое време е записано видеото, защото няма информация Зеленски да се е върнал от Турция в Украйна. Тази нощ след Реджеп Ердоган, двамата президенти дадоха взаимна конференция. В началото на юли месец обаче Володимир Зеленски беше в Одеса.

По-късно денем стана напълно ясно, че видеото на Зеленски от Змийския остров е записано по-рано, защото украинският президент е още в Турция и е участвал на възпоменателен молебен на жертвите на войната в Украйна. Молебенът, провел се в храма " Свети Георги " в Истанбул, с персоналното наличие на Вселенския патриарх Вартоломей . Зеленски му е благодарил за духовната поддръжка на Украйна и украинските и молитвите за мир за всички наши земи.
 Снимка 625498
Източник:

Генералният щаб на Украйна отбелязва 500-те дни война с комбинирано видео, което за малко демонстрира пътен знак, който сочи придвижване по път към Никопол и Солоне в Запорожка област, което може да се схване и като намек къде ще се водят дейни бойни дейности в идващите дни.

Украинските военни означават и рождения ден на своя главнокомандващ Валерий Залужни, който през днешния ден навършвал 50 години.

" Съдбата на полковника е да извърши очакванията на военните и обществото. Убедени, че можете, а ние ще помогнем. Подкрепя ви Генерален щаб на ВСУ - съразмерен екип от единомишленици, поддържат ви командири и командири.

Имаме една Украйна, едно предизвикателство, една цел, тъй че дружно към Победата! ", пишат страниците в обществените мрежи на украинските въоръжени сили през днешния ден.
 Змийският остров и борбата за надзор на Черно море
Змийският остров и борбата за надзор на Черно море

Ако Русия окупира острова ще разположи системи с огромен обхват застрашаващи територии на НАТО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР