Президентът Владимир Путин заяви, че западните санкции срещу Русия вредят

...
Президентът Владимир Путин заяви, че западните санкции срещу Русия вредят
Коментари Харесай

Западните санкции вредят на всички, подчерта Путин

Президентът Владимир Путин съобщи, че западните наказания против Русия " вредят на всички " и е във повсеместен интерес те да бъдат вдигнати, съобщи Би Би Си.

По време на посещаване в Австрия той сподели, че Русия е възстановила постоянния си напредък макар глобите на Европейски Съюз и Съединени американски щати, наложени през 2014 година след анексирането на Крим.

Австрийският канцлер Себастиан Курц акцентира, че желае страната му да работи като мост сред Москва и Запада, като въпреки всичко посочи, че няма да показва противоречие с Европейски Съюз по въпроса за глобите.

Това бе първото посещаване на Путин в Западна Европа от съвсем година насам. След срещата съветският водач сподели, че Москва не желае да разделя Европейски Съюз.

Двете популистки партии, които сега ръководят в Италия, поддържат по-тесните връзки с Москва и са евроскептични, напомня Би Би Си. Новото италианско държавно управление намерено настоя за преразглеждане на глобите на Европейски Съюз, започвайки с тези, които " заплашват гражданското общество в Русия ".

По мотив западните наказания Путин сподели: " Тези дейности са нездравословни за всички - както за тези, които ги предизвикват, по този начин и за тези, против които са ориентирани ". " Всеки има интерес от повдигането на глобите, в това число и ние ", добави той, като акцентира, че Русия е преодоляла компликациите, провокирани от наказателните ограничения.

Курц от своя страна сподели, че Виена ще поддържа решенията на Европейски Съюз, в това число и глобите, когато Австрия поеме от България ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз на 1 юли. Той акцентира, че обстановката в Източна Украйна би трябвало да се усъвършенства, преди глобите да може да бъдат вдигнати.

След диалози с австрийския президент Александър ван дер Белен Путин съобщи, че проектите на Русия за увеличение на доставките на газ за Европа, в това число посредством плана " Северен поток 2 ", се употребяват с поддръжката на Австрия.

Посещавайки Австрия при започване на четвъртия си президентски мандат, Путин избра една от западните страни, които се стремят да поддържат разговор с Москва макар разликите за съветската интервенция в споровете в Украйна и Сирия, показва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. За разлика от доста европейски страни дясното държавно управление на Австрия не изгони съветски дипломати поради отравянето във Англия на двойния съветски сътрудник Сергей Скрипал и щерка му. Агенцията акцентира и думите на Путин от вчерашното му изявление по австрийската телевизия О Ер Еф, че " Австрия обичайно е един от най-надеждните ни сътрудници в Европа ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР