Президентът Владимир Путин призова руснаците да създават семейства рано и

...
Президентът Владимир Путин призова руснаците да създават семейства рано и
Коментари Харесай

По 3 деца всяко семейство, ако искаме да растем и да се разширяваме: Путин

Президентът Владимир Путин прикани руснаците да основават фамилии рано и да имат най-малко две, а най-добре повече деца.

Коментарите му бяха направени по време на среща с служащите на " Уралвагонзавод ", огромен съветски производител на оръжия и военно съоръжение, намиращ се в Нижни Тагил, в Урал.

" Подкрепата на младите фамилии е наш безспорен приоритет, в случай че желаеме да запазим нашите етнически групи, населяващи Русия. А за тази цел всяко семейство би трябвало да има най-малко две деца. Три, в случай че желаеме да растем и да се разширяваме ", сподели Путин, отговаряйки на въпрос дали държавната стратегия " Младо семейство " ще продължи.

Президентът добави, че финансирането на програмата е обезпечено до 2025 година В момента се работи по спомагателни ограничения в поддръжка на фамилиите, които може да бъдат оповестени по време на идното му годишно послание към законодателите.

Путин разгласи 2024 година за " Година на фамилията " в Русия. Президентът нееднократно е посочвал трайните последствия от демографския срив през 90-те години на предишния век, съпоставим по тежест с този от Втората международна война.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР