Президентът Владимир Путин приветства руските войници, които се сражават в

...
Президентът Владимир Путин приветства руските войници, които се сражават в
Коментари Харесай

Путин на хиляден митинг в Москва: Води се битка за нашите исторически граници


Президентът Владимир Путин приветства съветските бойци, които се борят в Украйна, по време на протест в Москва, призовавайки тълпата да скандира „ Русия, Русия “, с цел да изрази поддръжката си за тези, които съгласно него пазят родината.

Това се случва в навечерието на годишнината от войната в Украйна и празника в чест на съветския боец.

Снимка: Reuters


Десетки хиляди се събраха на московския стадион „ Лужники “, който е с потенциал 81 000 души, развявайки бели, сини и червени съветски флагове. Патриотични песни звучаха преди идването на Путин.

„ В момента се води борба за нашите исторически граници, за нашия народ. Те се водят от същите смели бойци като тези, които в този момент стоят тук, до нас. Те се борят героично, самоуверено, безстрашно. Гордеем се с тях “, съобщи Путин на събитието „ Слава на бранителите на отечеството “, което се организира в навечерието на съветския празник 23 февруари, отдаден на чиновниците на въоръжените сили.

„ Днес те са подкрепяни от цялата страна “, сподели Путин за съветските сили в Украйна, като добави, че преди малко е бил осведомен от военните началници за обстановката на фронта.

Кремъл показва войната като „ специфична военна интервенция “ за отбрана на личната сигурност на Русия в това, което вижда като екзистенциална борба със Запада, написа Ройтерс.

Конфликтът в Украйна стартира през 2014 година, откакто проруският президент беше свален по време на митингите на украинската „ гражданска война на Майдана “, а Русия анексира Крим. В Източна Украйна също избухнаха сражения сред подкрепяните от Русия сепаратисти и украинските сили.

Путин подреди на десетки хиляди бойци да влязат в Украйна на 24 февруари предходната година - решение, което западните сили и Украйна жигосаха като присвояване на земя в имперски жанр.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР