Президентът Тръмп заяви, че има голяма вероятност, да обяви общонационално

...
Президентът Тръмп заяви, че има голяма вероятност, да обяви общонационално
Коментари Харесай

Тръмп: Има голяма вероятност да обявя извънредно положение заради стената

Президентът Тръмп съобщи, че има " огромна възможност ", да разгласи общонационално изключително състояние, с цел да заобиколи Конгреса и да построи стена по границата сред Съединени американски щати и Мексико. Това написа американското електронно издание The Hill, представено от " Фокус ".
" Мисля, че има огромна възможност да създадем това ", сподели Тръмп пред кореспонденти в кабинета на Белия дом.
Президентът съобщи, че спомагателна информация ще бъде предоставена във вторник по време на обръщението за " Състоянието на Съюза ", като сподели, че хората би трябвало да „ слушат внимателно” речта.
Коментарите на Тръмп са един от най-ясните признаци, че той може да работи самичък, с цел да построи стената, поради решимостта на демократите да блокират едно от главните му обещания по време на акцията.
Той предсказва, че демократите няма да му дадат никакво финансиране на стената, с цел да се предотврати ново затваряне на държавното управление и съобщи, че неговите съперници ще платят политическата цена.
Изявленията от петък пристигнаха единствено ден откакто Тръмп сподели, че няма да одобри договорка за попречване на друго закриване на държавното управление, в случай че то не включва пари за желаната от него гранична стена.
" Ако няма стена, това няма да стане ", сподели президентът пред кореспонденти в четвъртък, когато го попита дали би желал да одобри други ограничения за сигурност на границите.
Председателят на Конгреса Нанси Пелоси съобщи в четвъртък, че демократите не престават да се опълчват на финансирането на стената, само че ще обмислят даването на пари за ограждения по границата.
Представителите на двете камари се срещнаха в сряда, с цел да стартират разискване на вероятно съглашение за разноските по сигурността на границите преди крайния период от 15 февруари.
Тръмп сподели в четвъртък, че ще изчака до тогава да реши какви дейности да предприеме във връзка с стената.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР