Президентът Румен Радев запозна експерти от Световната банка с инициатива

...
Президентът Румен Радев запозна експерти от Световната банка с инициатива
Коментари Харесай

Радев обсади с експерти от СБ изграждане на ускорител с технология от ЦЕРН

Президентът Румен Радев срещна специалисти от Световната банка с самодейност за основаването у нас на интернационален институт за стабилно развиване с теоретичен център , в който да бъде построен ускорител на нуклеарни частици с технология от ЦЕРН, оповестиха от президентството.

Днес Радев се срещна с представители на интернационалната финансова институция.
Той моли Световната банка да поддържа със своята експертиза напъните на България да трансформира своята стопанска система , тъй че мотори на растежа да бъдат секторите с висока добавена стойност.

Идеята на плана е да бъдат обединени на едно място просвета, обучение и медицина на високо равнище.

" Тази концепция се поддържа както от научните среди на Балканите, по този начин и от държавни институции ", добави Румен Радев.
При визитата му в Париж поддръжка за концепцията е изразена и от страна на ЮНЕСКО.

Президентът още веднъж акцентира нуждата от изчерпателен метод към Западните Балкани, в който с изключение на за транспортна и енергийна съгласуваност, да се работи и за по-тясна интеграция в областта на науката и образованието.

Представителите на Световната банка показаха готовността си да дават своята експертиза по показаните от българския държавен глава планове. Те откроиха и ролята на България като фактор на непоклатимост и за задълбочаване на районната интеграция в Югоизточна Европа.

На срещата беше доказано и желанието на институцията да работи за последователното превъзмогване на пречките пред човешкия и стопански продан в нашия район и за постигането на действителен прогрес в районното съдействие.

По думите на президента изострящите се демографски проблеми на страната ни и енергоемкостта на българската стопанска система, постановат търсенето на качествена смяна и развиване точно на икономическите браншове, употребяващи висока професионална експертиза и високо софтуерни производства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР