Президентът Румен Радев упражни правото си на глас на днешния

...
Президентът Румен Радев упражни правото си на глас на днешния
Коментари Харесай

Президентът Радев гласува и разкри защо Макрон е лепнал грозен етикет на българите СНИМКИ

Президентът Румен Радев упражни правото си на глас на днешния балотаж за столичен градоначалник.

БЛИЦ напомня, че горещи данни от втория тур на огромното рали за локалната власт може да следите в медията ни .




"Гласувах за транспарантно и дейно ръководство на София. Искам още един път да прикани жителите всеобщо да вземат участие в тези избори, с цел да не позволен купения и корпоративен избор да решат бъдещето на тези избори ", съобщи Радев.

"Ще поканя управлението на ЦИК, органите на реда, партиите и други, с цел да обсъдим всички пропуските в изборите и отстъплението от честните избори ", безапелационен бе президентът.

"Продължава да има отвращение за въвеждане на машинно гласоподаване, а то най-малко ще ограничи големия брой недействителни бюлетини.

Възможно е да има протестен избор, само че той се показва по различен метод. Хората не отиват да гласоподават, тъй като нямат доверието, че вотът им ще бъде регистриран почтено ", съобщи още Румен Радев.

Президентът разяснява и абсурда, който се развихри поради думи на френския президент Макрон, който сподели, че избира мигранти от Африка пред български и румънски банди .

"Няма български мигранти. Нима не е ясно, че България за разлика от други страни и българските жители са жители на Европа. Свободата на придвижване е тяхно право. Мисля, че външната политика е комплицирана и деликатна материя, с цел да бъде употребяват за вътрешен ПР от която и да е страна.

Макрон към този момент съобщи своите упоритости за европейско водачество, които ще се осъществят мъчно с сходен вид непремерено говорене. Неуместно и неприемливо е да се лепят национални етикети.

Подобни изявления би трябвало да бъдат деликатно превеждани и оценен. България и Франция имат дългогодишно другарство и съдействие. Ако няма някакъв проблем сред нас, то въобще не е това ", безапелационен бе президентът на България.

Виновен ли е преводът? Ето какви били думите на Макрон, провокирали напрежението сред София и Париж?

"Знаете ли какъв брой страници е стенограмата за избора на Иван Гешев? Това е обемист документ. Моят екип работи по въпроса ", отвърна президентът на въпрос за какво още не е подписал указа за назначението на Иван Гешев за основен прокурор.
ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ ОТ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР