Президентът Румен Радев свиква консултативна среща за рисковете и заплахите

...
Президентът Румен Радев свиква консултативна среща за рисковете и заплахите
Коментари Харесай

Без партийните лидери: Президентът свиква консултативна среща вместо КСНС

Президентът Румен Радев привиква консултативна среща за рисковете и заканите пред националната сигурност вследствие на настоящите спорове и ограниченията за тяхното минимизиране, оповестява пресслужбата на президентството. Срещата е планувана за на следващия ден, 11 октомври, от 18.00 ч.

Тема на срещата ще бъде и нуждата от софтуерно възобновяване на структурите от системата за отбрана на националната сигурност.

За присъединяване в консултативната среща са поканени ръководителят на Народното събрание, министър-председателят, заместител министър-председателят, министърът на защитата, началникът на защитата, министърът на вътрешните работи, основният секретар на Министерство на вътрешните работи, ръководителят на Държавна организация „ Национална сигурност “, ръководителят на Държавна организация „ Разузнаване “ и шефът на Служба „ Военно разузнаване “, се показва в прессъобщението.

От „ Дондуков “ 2 са избрали формат „ консултативна среща “, при който, за ралика от Консултативния съвет по национална сигурност, не е наложително наличието на водачите на парламентарно показаните политически сили .

Също по този начин, с този формат президентът на процедура съвсем напълно дублира Съвета по сигурността към Министерския съвет . В съвещанията на Съвета по сигурността по закон вземат участие всички от листата на президента - даже самият той, стига да пожелае това. В противоположен случай президентът е представляван там от двама свои упълномощени представители. Единственото изключение в утрешния президентски формат е ръководителят на Народното събрание.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР