Президентът Румен Радев свиква консултативна среща за обсъждане на резултатите

...
Президентът Румен Радев свиква консултативна среща за обсъждане на резултатите
Коментари Харесай

Ще кажем ли Да на Скопие по пътя към ЕС - коментира Коста Филипов

Президентът Румен Радев привиква консултативна среща за разискване на резултатите от работата на Съвместната комисия по историческите и просветителни въпроси сред България и Северна Македония. На 17 октомври западната ни съседка чака да получи дата за започване на договаряния за участие в Европейски Съюз. Условието обаче е единомислещо единодушие на всички 28 страни членки.

Ще поддържа ли България Северна Македония по пътя към Европейски Съюз - тематиката в Сутрешния блок на Българска национална телевизия разяснява журналистът Костадин Филипов.

Днешната среща е леко закъсняла - сътвори се такава обстановка, че съвсем е несъмнено, че Северна Македония ще получи дата. Въпросът е дали ще бъде в пакет с Албания или назад, разяснява Филипов.

По думите му, работата на Съвместната комисия по историческите и просветителни въпроси не съответствува с политическото време, тъй като върви постепенно, а политиците бързат да получат отговори и решения на противоречивите въпроси.

От срещата през днешния ден чакам въпреки всичко да се чуят малко повече отзиви и да се формулира малко по-ясна и точна позиция на Република България преди срещата за присъединение, разяснява журналистът.

Вижте целия диалог с Костадин Филипов във видеото!
 Президентът привиква консултативна среща за връзките със Северна Македония Президентът привиква консултативна среща за връзките със Северна Македония
Президентът Румен Радев привиква консултативна среща за разискване на резултатите от работата на Съвместната комисия по историческите и просветителни въп...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР