Президентът Румен Радев ще връчи в понеделник мандат за съставяне

...
Президентът Румен Радев ще връчи в понеделник мандат за съставяне
Коментари Харесай

Президентът ще връчи мандат за съставяне на правителство на ПП-ДБ ден след замразяване на преговорите

Президентът Румен Радев ще връчи в понеделник мандат за сформиране на държавно управление на втората по величина парламентарна група „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ). Съобщението идва ден след оповестеното заледяване на договарянията от страна на ГЕРБ.

На 22 май Мария Габриел върна на президента несбъднат мандат за сформиране на държавно управление. Това се случи откакто по-рано номинираният за министър-председател Николай Денков от ПП-ДБ сподели, че обединението му, която би трябвало да получи втория мандат, се е договорила с ГЕРБ за поддръжка.

Двете обединения оповестиха, че са се договорили за ръководство с мандат на ПП-ДБ и министър председатели на ротация за период от 9 месеца и министри, посочени от ПП-ДБ. Няколко дни по-късно стана ясно, и на други техни министри (освен Мария Габриел).

В събота. Като причина бяха посочени Националния съвет на " Продължаваме промяната ", извършено на 21 май, неделя.

На записа се разискват разнообразни политически тематики, една от които е обвързвана с оферти на партията за вероятни назначения в държавни служби, които са били утвърдени от посолства на други страни.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР