Президентът Румен Радев ще връчи мандата за съставяне на правителството

...
Президентът Румен Радев ще връчи мандата за съставяне на правителството
Коментари Харесай

Радев обяви кога ще връчи първия мандат

Президентът Румен Радев ще връчи мандата за сформиране на държавното управление в петък, 15 март.Това оповестяват от президентската институция

Припомняме, че при започване на седмицата се организираха консултациите на " Дондуков " 2, като в тях участваха всички парламентарно показани партии.

В понеделник бяха консултациите с първите три политически сили - ГЕРБ/СДС, ПП/ДБ и Движение за права и свободи, трите най-големи парламентарно показани партии, които образуват и болшинството. Именно по време на консултациите от ГЕРБ, които ще получат първи мандата, желаеха още време за диалози с втората политическа мощ. Информация за това до каква степен са стигнали диалозите към момента не се дава.

Във вторник се състояха консултациите с опозицията - " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " ИТН ", като и от трите партии желаеха предварителни избори.

В осъществяване на член 99, алинея 1 от Конституцията на Република България президентът Румен Радев ще връчи мандат за сформиране на държавно управление на претендент за министър-председател, посочен от най-голямата по бройка парламентарната група - тази на ГЕРБ-СДС, на 15 март 2024 година в 17.00 часа.

Това значи, че в петък Мария Габриел би трябвало да се яви в президентството и да получи мандата за сформиране на държавното управление, след което има период тъкмо от една седмица, с цел да го върне на президента изпълнен или не.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР