Президентът Румен Радев ще приеме в 17 часа на Дондуков“

...
Президентът Румен Радев ще приеме в 17 часа на Дондуков“
Коментари Харесай

БСП връща мандата, президентът решава кога да разпусне НС

Президентът Румен Радев ще одобри в 17 часа на „ Дондуков “ 2 представители на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “, на която връчи третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление в границите на 46-ото Народно заседание.

Националният съвет на социалистите взе решение Българска социалистическа партия да върне мандата и да не излъчва министър-председател.

Държавният глава Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на държавно управление на „ Българска социалистическа партия за България “ на 27 август. Тогава водачът на социалистите Корнелия Нинова съобщи, че парламентарната група ще постави всички старания, с цел да бъде основано държавно управление, защото страната ни е изправена пред рецесии.

Нинова разгласи, че ще бъдат поканени на диалози " ИТН " ; Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! " и че, в случай че се стигне до връщане на мандата, то няма да е незабавно, с цел да има време да се актуализира бюджетът.

След пленум на 2 септември Нинова разгласи, че от диалозите с другите е станало ясно, че няма образувано болшинство и предпочитание за постоянен кабинет:

" Положихме оптимални старания за реализиране на болшинство и за образуване на постоянен кабинет и на работещ кабинет. Трите, така наречен партии на митинга, ни отхвърлиха. Смятаме, че е безсмислено повече да се не престават тези старания, да се предлага министър-председател проформа - няма смисъл от всичко това. Връщаме неосъществен мандат. Направихме всичко допустимо за разсъдък и отговорност - не се получи. "

След връщането на третия мандат, който беше последният опит за съставяне на кабинет в границите на това Народно събрание, следва президентът Румен Радев да го разпусне и да бъдат планувани нови парламентарни избори. Според Корнелия Нинова:

" Президентът може да задържи няколко дни разпускането на Народното събрание, тъй че да бъде дефинитивно признат бюджетът ".

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР