Президентът Румен Радев се срещна със служебните министри преди церемонията

...
Президентът Румен Радев се срещна със служебните министри преди церемонията
Коментари Харесай

Радев се срещна със служебните министри преди да предадат властта

Президентът Румен Радев се срещна със служебните министри преди церемонията по приемственост в изпълнителната власт.

„ Уважаеми господин министър-председател, уважаеми дами и господа министри, по-късно ще предадете поверените ви министерства и организации на вашите приемници от постоянното държавно управление. На вас се падна да осигурявате действието на страната и приемствеността в ръководството през последните 7 месеца. Налагаше се да работите в извънредно комплицирани условия - без работещ парламент, с изпразнен бюджет, наследен от предходния постоянен кабинет. На вас се падна да управлявате здравната рецесия, всеобщата европейска рецесия в енергетиката и икономическите и обществени последствия от тях “, с тези думи президентът се обърна към министрите от служебния кабинет.
 БГНЕС
Той им благодари за " положителната воля, куража и усърдието.

" Вашият кабинет, господин Янев, сподели, че може да има нов вид ръководство - транспарантно и отговорно. Този кабинет приключи рекета на бизнеса и ускори събираемостта на налозите. Вие разкрихте невиждани до момента злоупотреби с бюджета и успяхте да пречупите най-тежката четвърта вълна на пандемията. Вие успяхте да върнете децата в доста бърза среда. Успяхте да овладеете енергийната рецесия. Прекратихте вноса и изгарянето на боклуци. Прекратихте порочните практики в Държавен фонд " Земеделие ". Отстоявахте външната ни политика. Взехте съответни ограничения във връзка с миграционната рецесия. Нападките против вас са най-хубавата оценка за вашите дейности. Получихте и утвърждението на хората. Вашият опит ще бъде нужен и отсега нататък. Пожелавам ви триумф, на добър час ", добави още президентът. ", добави Радев.
 БГНЕС
Служебният министър-председател Стефан Янев благодари за доверието, благодари и на министрите, които са излезли от удобната им зона.

" Резултатите са забележими, само че оценката я дават българските жители, само че ще си разреша да кажа, че след два служебни кабинета България е друга - уповавам се малко по-добра. Това съобщи Промяната е нужна, в България са нужни промени и хората чакат промени ", акцентира Янев.

Очаквайте детайлности.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР