Президентът Румен Радев с унищожителна критика за европредседателството ни. Това

...
Президентът Румен Радев с унищожителна критика за европредседателството ни. Това
Коментари Харесай

Радев критикува целувките и прегръдките на Борисов с евролидерите

Президентът Румен Радев с унищожителна рецензия за европредседателството ни . Това стана по време да полемика за равносметката от управлението ни на общността.

Времето на европредседателството било сериозно , съгласно него. Налице са центробежни сили, които слагат под въпрос бъдещето на общността , по мнението на президента. Получили сме общоприети похвали. Състоянието на Европейски Съюз е такова, че може да си разреши единствено положителни оценки , сподели той. Броят на целувките и прегръдките, броят на водачите, театралничили на моста на влюбените остават статистика, счита Румен Радев.

 Таяни хвали персонално Борисов за европредседателството
Таяни хвали персонално Борисов за европредседателството

Обещахме при започване на нашето председателство и това направихме, разяснява министър председателят

Да се разграничим от фанфарите за Западните Балкани , желае той, когато приказваме за нашето управление на Европейски Съюз. До какъв брой целите бяха определени и отстоявани, пита президентът.

Той желае отговор до какъв брой сме отстоявали ползите си. Днес Европа приказва за миграцията, посочи Румен Радев. Миграцията открои големи разломи в Европейски Съюз, по мнението му . Затова Западните Балкани останаха във фокуса единствено на София .

Европа сама не смогва да следва дневния си ред, уверен е президентът. Накъде отива Европа , пита Радев. Механичното закриване на досиетата по европредседателството можело да докара до закриване на Европейски Съюз . Бъдещото на Европейски Съюз избягало от дневния ред на управлението ни на общността. Според президента не сме сложили на дневен ред Дунавската тактика, казуса сред САЩ-ЕС, сигурността на Европа. България сама стесни своя небосвод, акцентира Радев и добави, че не сме видели какво става на Запад от Западните Балкани.

Европредседателството се употребило за вътрешно политически ПиАр. Той се върна и към подписването на контракта за добросъседство с Македония , с който, съгласно него сме избързали. Гърция сключила по-добър контракт. Нашият подлежал на денонсиране.

Президентът уточни, че не сме решили значими въпроси сред България и Македония. Безкритично сме приели новото име на югозападната ни съседка Северна Македония. България затвърди позицията си на най-периферна страна за Европейски Съюз , отсече президентът. Кабинетът пропуснал взривоопасни вътрешни проблеми. Съдебната промяна не се случила. Реформата в опазването на здравето се свеждала до кадрови промени , а просветителната до повдигане на заплати и поправки на учебни заведения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР