Швейцарският конгломерат Нестле (Nestle) обяви, че планира да пусне бюджетна

...
Швейцарският конгломерат Нестле (Nestle) обяви, че планира да пусне бюджетна
Коментари Харесай

В САЩ пуснаха пица и сандвичи за хора, приемащи лекарства за отслабване

Швейцарският конгломерат " Нестле " (Nestle) разгласи, че възнамерява да пусне бюджетна линия замразени пици и обогатени с протеини тестени произведения в Съединени американски щати, които са " проектирани " за хора приемащи лекарството за намаляване " Уегови " (Wegovy) или предопределеното за заболели от диабет - " Оземпик " (Ozempic), предава Асошиейтед прес.

И двата медикамента са създадени от датската компания " Ново Нордиск " (Novo Nordisk). Продуктите се чака да бъдат в ценовия диапазон от към 5 $.

Най-голямата хранителна компания в света, която продава пиците " ДиДжиорно " (DiGiorno) и замразените храни " Стоуфърс " (Stouffer`s) на по-големи вериги за търговия на дребно, разгласи, че е

създала новите артикули с повече протеини, желязо и калций

за хора, приемащи извънредно известните медикаменти за угнетяване на апетита, наречени GLP-1 агонисти.

Том Моу, президент на подразделението за хранене на " Нестле ЮЕсЕй " (Nestle USA), съобщи, че компанията ще показа ястията в нова марка - Vital Pursuit, като " хранителни решения " за хора, които желаят да добавят използването на медикаментите с " вярното хранене – високо протеиново, богато на фибри и с верните минерали ", като калий и витамин С.

Продуктите, които би трябвало да се появят на рафтовете на супермаркетите през октомври

ще имат цена от 4,99 $ и по-малко,

или малко по-скъпо от " ДиДжиорно " с четири сирена, която се продава в " Таргет " (Target) за 4,79 $.

Изпълнителният шеф на " Нестле " Марк Шнайдер сподели през октомври, че компанията " деликатно " следи дали разпространяването на използването на медикаментите може да наруши търсенето на нейните хранителни артикули. По това време той сподели също, че компанията работи върху " съпътстващи артикули ", които биха могли да послужат за ограничение на " загубата на чиста мускулна маса " при хора на профилирана лекарствена терапия.

Думите на Шнайдер пристигнаха на фона на терзания от страна на вложителите, че питателните компании ще отчетат спад в продажбите поради медикаментите за угнетяване на глада.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР