По искане на Софийска районна прокуратура Софийски районен съд задържа

...
По искане на Софийска районна прокуратура Софийски районен съд задържа
Коментари Харесай

Задържаха мъж, заканил се с убийство с нож на възрастната си майка

По искане на Софийска районна прокуратура Софийски областен съд задържа под стража 51-годишен мъж, заканил се с ликвидиране с нож на старата си майка.

На 31.05.2024 година към 23,00 часа в апартамент в ж.к. „ Дружба “ в гр. София, обвиненият К.Ц. се заканил с ликвидиране на майка си, като размахвал против нея нож и й нанесъл няколко удара с ръка в лицето. Заканването възбудило у дамата състоятелен боязън за реализирането му и тя подала сигнал до Министерство на вътрешните работи. Деянието е осъществено в изискванията на домашно принуждение.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.144, ал.3, т.3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “ до 6 години. 

Срещу К.Ц. има висящо досъдебно произвеждане за домашно принуждение по отношение на друга жена. Предвид опцията да извърши друго закононарушение, с разпореждане на дежурен прокурор той беше арестуван за период до 72 часа.

Днес, 03.06.2024 година, състав на Софийски областен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор и наложи на К.Ц. най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Мярката предстои на обжалване пред Софийски градски съд, оповестиха от пресцентъра на СРП.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР