Президентът Румен Радев проведа първата от поредица консултации с партии

...
Президентът Румен Радев проведа първата от поредица консултации с партии
Коментари Харесай

Румен Радев проведе консултация с „Има такъв народ“

Президентът Румен Радев проведа първата от поредност съвещания с партии отвън Народното събрание, чиято цел е разискването на дата на идващите парламентарни избори, както и безвредното им осъществяване в изискванията на зараза. Първи през днешния ден в диалозите участваха от партия „ ИТН “, чийто ръководител е Слави Трифонов.



„ Всички дружно – институции и партии, би трябвало да търсят най-хубавото решение в полза на българите, на запазването на тяхното здраве, на гарантирането на правото на избор и доверието в изборния развой, тъй че да имаме като краен резултат естествена изборна интензивност и един законно определен парламент “, съобщи президентът.

Тези избори за първи път ще бъдат в изискванията на пандемия, а това постанова нараснала отговорност и нараснали старания, освен в институциите, само че от всички политически субекти. Независимо дали са показани все още в българския парламент. Трябва да се направи всичко належащо за гарантиране на здравето на българите, за гарантиране на тяхното право на избор. Не единствено това, само че и да се подсигурява доверието в изборния развой, в неговата бистрота и почтеност “, съобщи президентът пред участниците в полемиката.

Той изиска тяхното мнение за това по какъв начин да се подсигурява правото на избор на карантинирани и изолирани български жители, на българите в чужбина, както и надеждността на машинното гласоподаване.
Снимка: Ладислав Цветков
„ Ние считаме, че както е по закон, вие би трябвало да посочите изборите на коя дата да са. Искрено се надяваме да се съобразите, както с мнението на останалите, по този начин и с вашето чувство, тъй като отговорността е ваша. Няма по какъв начин да се трансферира отговорността на някой различен. Искрено се надяваме да не се повлияете, ясно е, че ръководещите са задоволително шумни и кресливи, употребяват всевъзможни способи за въздействия върху вас. Надяваме се, че ще вземете решение, потребно за всички български жители, а не за една политическа партия, без значение коя е тя “, означи от своя страна Тошко Йорданов, зам.-председател на „ ИТН “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР