Президентът Румен Радев пристига днес в Клисура, тази вечер и

...
Президентът Румен Радев пристига днес в Клисура, тази вечер и
Коментари Харесай

Президентът пристига в Клисура

Президентът Румен Радев идва през днешния ден в Клисура, довечера и на следващия ден, 1 май, той ще взе участие в честването на 143 години от Априлското въстание.

Тази вечер в 20.10 часа на площад „ 20-ти април “ президентът и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили ще одобри почетния строй на 61-ва Стрямска механизирана бригада. От 20.25 часа Румен Радев ще произнесе слово, след което ще се организира тържествена проверка-заря в памет на падналите за свободата на България.

На 1 май от 10.00 часа на площад „ 20-ти Април “ президентът ще следи възстановка на моменти от Априлската епопея и ще произнесе слово.

Честването довечера стартира в 17.00 часа с литийно шествие от църквата „ Успение на света Богородица “. След това в остарялата черква „ Свети Николай “, откъдето тръгнало въстанието, ще бъдат осветени четири нови икони. Те ще бъдат сложени в олтара на параклиса „ Свети Архангел Михаил “.

В 19.00 часа на площада стартира огромен фолклорен концерт с присъединяване на Валя Балканска и Петър Янев.

В 20.10 часа на площада в Клисура стартира тържествена заря-проверка.

Утре, 1 май, в по улиците на Клисура и в покрайнините ще се разиграят най-драматичните моменти от Априлското въстание. Десетилетия наред всяка година на този ден родолюбци възпроизвеждат протеста в Клисура. Тази година във възстановката ще вземат участие над 120 самодейци, част от тях са от града. Пристигат и десетки членове на Национално сдружение „ Традиция “ от цялата страна. Спектакълът навън ще продължи два часа, след което на площада ще се извие празнично хоро.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР