Президентът Румен Радев предупреди, че крайното намаляване на партийните субсидии

...
Президентът Румен Радев предупреди, че крайното намаляване на партийните субсидии
Коментари Харесай

Румен Радев: Орязването на субсидиите задушава опозицията

Президентът Румен Радев предизвести, че крайното понижаване на партийните дотации касае най-много същeствуването на опозицията. Едно такова решение задушава опозицията тъкмо преди локалните избори, разяснява президентът пред публицисти след присъединяване си в Шестия международен конгрес на осведомителните организации.
Виждате, че в България ръководещите партии нямат потребност от дотации. Те се финансират непосредствено от властта и даже не се крият, акцентира Радев в отговор на въпрос за предлагането на ГЕРБ дотациите да бъдат намелени от 11 на 1 лев за получен глас.
Силно се надявам, че партиите ще намерят добър баланс сред техните лични ползи и ползите на обществото, сподели още президентът. Но съгласно Радев огромният проблем напълно не е размерът на дотацията, а да има механизъм, който да третира еднообразно партиите във връзка с финансирането.
Държавният глава прикани да се спре със спекулациите, че президентът стопира Автомагистрала " Хемус " и инфраструктурното развиване на страната. Това е извънредно неточно, уточни той, визирайки изявление на премиера Бойко Борисов, че с ветото върху Закона за държавната благосъстоятелност той бави градежа на инфраструктурни обекти.
Радев акцентира, че ветото му и последвалото сезиране на Конституционния съд не се отнася за автомагистрали, скоростни пътища, газопроводи, жп линии, т.е. - за националните обекти. Крайно време е да схванат разликата сред национални обекти и обекти с национално значение, бе съветът на президента към ръководещите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР