Президентът Румен Радев поздрави българите за Гергьовден и за Деня

...
Президентът Румен Радев поздрави българите за Гергьовден и за Деня
Коментари Харесай

Румен Радев: Конфликтът в Украйна няма да бъде кратък и ще се разраства

Президентът Румен Радев поздрави българите за Гергьовден и за Деня на храбростта и Българската войска:

" Най-напред желая да благопожелавам Гергьовден на всички българи и да пожелая здраве и благополучие. Днес е и Ден на храбростта и празник на българската войска. Войската ни постоянно е била стожер на българската държавност и на народа ни в дни на най-тежки тествания. Тя е школа за героизъм и национализъм. Затова през днешния ден всички българи справедливо отдаваме респект и благодарност към нашите воини, към всички починали за родината ", сподели президентът, който взе присъединяване в ритуала по освещаването на бойните флагове и знамената-светини на площад " Свети Александър Невски ".

" Войната, която бушува директно до нас и която до неотдавна считахме за немислима, изисква държавническо отношение и съответни решения, които да не основават опасности, а да укрепват националната сигурност. И главният дирек на тази сигурност, е Българската войска и най-много хората, които са се посветили на нея с тяхната подготовка, осигуреност, мотивация и отдаденост. Да пожелаем на всички мъже и дами в униформа здраве и мощ ", уточни още президентът.

Във връзка с оказването на военна-техническа помощ на Украйна Румен Радев съобщи:

" Мисля, че партиите подценяват здравия разсъдък. Защото това решение (за оказване на военно-техническа помощ на Украйна - б.р.) е рискова стъпка към въвличането на България във войната. Виждате, че спорът по никакъв начин няма да бъде къс, той ще се разраства. И аз чакам в действителност рационални решения, тъй като самата дефиниция „ военно-техническа помощ “ е задоволително разтеглива и рискована ".

" Само преди дни приканих да не позволяваме пристрастеностите на войната да се придвижват в България и по тази причина още един път приканвам българските политици деликатно да преценят следствията от своите думи и да не дълбаят разделяне в обществото ни. Абсолютно неприемливо е в центъра на столицата да се основават конфликти във връзка войната ", акцентира още президентът.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР