Президентът Румен Радев получи поздравителни писма от редица държавни глави

...
Президентът Румен Радев получи поздравителни писма от редица държавни глави
Коментари Харесай

Цял свят сега нази гледа: Путин и Тръмп ни поздравиха за 3 март

Президентът Румен Радев получи приветствени писма от редица държавни глави във връзка отбелязването на Националния празник на Република България – 3 март. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

Писма до българския държавен глава изпратиха президентите и държавните ръководители на Руската федерация, Съединени американски щати, Република Австрия, Унгария, Кралство Испания, Република Естония, Република Казахстан, Държавата Палестина и доста други.

„ Приемете най-топли поздравления по случай Националния празник – Деня на Освобождението на България от османското робство “, декларира в писмото си президентът на Руската федерация Владимир Путин.

„ Руско-турската война 1877-78 година заема изключително място в нашата обща история. Ние почитаме паметта за славните подвизи на съветските бойци и българските опълченци, сражавали се един до друг за независимостта на вашата страна “, отбелязва в писмото си съветският президент.

„ Убеден съм, че опирайки се на положителните обичаи на братското другарство, свързващи нашите нации, ще успеем и по-нататък да развиваме взаимоизгодно двустранно съдействие в разнообразни сфери “, показва още Владимир Путин.

„ От името на народа на Съединените щати топло приветствам народа на България с Националния празник 3 март. Оценяваме другарството си с България и сме задоволени от забележителното подсилване на стратегическото си партньорство в последната година “, отбелязва в писмото си президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

„ По мотив Националния празник на Република България имам голямото наслаждение да Ви предам най-сърдечните си поздравления “, отбелязва в приветствения си адрес федералният президент на Република Австрия Александер Ван дер Белен. Пожелавам Ви персонално благополучие, а на българския народ - разцвет и ярко бъдеще, добавя австрийският президент.

Кралят на Испания Фелипе VI от свое име, от името на испанското държавно управление и на испанския народ изпраща най-сърдечни поздравления във връзка Националния празник на Република България. „ Желая от все сърце персонални триумфи, мир и разцвет за скъпия български народ “, се показва още в писмото.

„ Бих желал да изразя откровените си благопожелания на Вас и на Вашите сънародници по случай Националния празник на Република България. За нас е огромна наслада, че тази година може да честваме стогодишнина от установяването на дипломатически връзки сред нашите две страни.

С задоволство установяваме, че на основата на общи ползи успяхме да изградим извънредно сполучливо и тясно съдействие както в региона на политиката и стопанската система, по този начин и във връзка с решаващи европейски проблеми “, отбелязва в писмото си президентът на Унгария Янош Адер.

Уверен съм, че можем да способстваме към този развой на президентско равнище: на драго сърце означавам срещата ни предходната година в Будапеща. Бих желал да изразя също откровената си признателност във връзка с Вашата покана да посетя България, уверен съм, че в София ще можем да продължим сполучливо плодотворната си работа, добавя унгарският президент.

„ По мотив Националния празник на Република България - 3 март, позволете ми да предам моите откровени поздравления на Вас и на българския народ. Връзката сред България и Естония стои на солидна основа и съм уверена, че тя ще продължава да се задълбочава и процъфтява “, отбелязва в писмото си президентът на Република Естония Керсти Калюлайд.

„ Уважаеми сътрудник, ще се веселя да Ви поздравявам в Естония през юни т.г. за Срещата на високо ниво на самодейността „ Три морета “.

Убедена съм, че задачата на Естония да сложи по-високи цели сполучливо ще развие самодейността в бъдеще и тя ще се разраства за богатството на 12 държави-членки на Европейския съюз от Адриатическо, Балтийско и Черно море, които я образуват “, отбелязва естонският президент.

Керсти Калюлайд пожелава благоденствие и разцвет на България и българския народ.

„ Приемете моите сърдечни поздравления по случай Деня на освобождението на България. Днес България е почитан член на международната общественост “, написа в писмото си президентът на Република Казахстан Касъм-Жомарт Токаев.

„ С извънредно удовлетворение желая да отбележа, че Казахстан и България са надеждни сътрудници, имаме положителни обичаи и достижения в укрепването на градивния политически разговор и взаимоизгодното съдействие на двустранно ниво и в границите на интернационалните организации “, показва казахстанският президент и пожелава благополучие и преуспяване на народа на България.

„ Имам удоволствието да поднеса на Ваше Превъзходителство и посредством Вас – на Вашето държавно управление и приятелския български народ от името на Държавата Палестина, нейния народ и персонално от свое име, най-горещи и сърдечни поздравления в деня, когато отбелязвате славното Освобождение, желаейки на Вас, на Вашата страна и народ по-нататъшен прогрес и разцвет “, показва в писмото си президентът на Държавата Палестина Махмуд Аббас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР