Президентът Румен Радев откри благотворителната инициатива Българската Коледа днес в

...
Президентът Румен Радев откри благотворителната инициатива Българската Коледа днес в
Коментари Харесай

Българската Коледа - да отворим сърцата си за децата

Президентът Румен Радев откри благотворителната самодейност Българската Коледа през днешния ден в Университетската болница "Свети Георги " в Пловдив. Тя се организира за 15-а подред година.

Тази година събраните средства ще бъдат за подкрепяне на деца, нуждаещи се от дълготрайно лекуване.

"Българската Коледа " не е просто дарителска акция, а нещо по-голямо - "дава ни вярата и чувството, че живеем в цивилизовано общество, което се крепи на хуманни полезности и споява разнообразни обществени пластове ", сподели президентът.

"Кампанията влага в нашия максимален капитал - здравето на децата, и е израз на вяра за бъдещото ни като нация и като страна. Българската Коледа съумява да сплоти хора с разнообразни специалности, обществено състояние, обучение към една публично значима идея. Зад нея стоят хиляди българи, само че триумфът на една дарителска самодейност и най-много доверието в нея зависят главно от хората, които са в края на процеса, а това сте вие - лекарите ", сподели Радев и благодари, от името на всички учредители и донори и най-много от името на децата и техните родители, на лекарите и медицинските служащи за избавените детски животи, за грижите, които поставят за децата и за вярата, която носят.

Тази болница се гордее със своите водещи експерти в другите области на опазването на здравето и мисля, че тъкмо тук, където годишно се поставят грижи за хиляди български деца, нашият апел ще бъде по-силен и по-истински, сподели президентът.

Миналия сезон Българската Коледа съра 2 650 000 лв.. 747 деца са получили поддръжка на обща стойност 700 000 лв., които са усвоени за диагностика, лекуване и следваща рехабилитация. 30 лечебни заведения в страната са получили техника и инсталация в размер общо на 1 800 000 лв..

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР