Президентът Румен Радев отговори на отправената от турския му колега

...
Президентът Румен Радев отговори на отправената от турския му колега
Коментари Харесай

Радев прие поканата на Ердоган за лична среща

Президентът Румен Радев отговори на отправената от турския му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган покана за провеждането на персонална среща. Радев изпрати писмо, в което написа:
„ Споделям изразеното от Вас предпочитание да проведем персонална среща в близко бъдеще. В тази връзка, предлагам тя да се състои в границите на идната Среща на върха на НАТО през юли тази година в Брюксел, където ще имаме опция да обсъдим по-задълбочено развиването на съдействието и разговора на най-високо ниво сред нашите страни “.
Припомняме, че на 26 март, понеделник, Ердоган идва в България за среща с водачите на Европейския съюз. На нея турският президент ще беседва с ръководителите на Европейския съвет – Доналд Туск, на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и на ротационното председателство Бойко Борисов. Целта на срещата е Турция да удостовери уговорката си да задържи близо 4 милиона мигранти на своя територия. В подмяна южната ни съседка ще получи втория транш от европейски средства за подкрепяне на Анкара за справяне с рецесията с бежанците.
Тази среща беше уговорена при визитата на немския канцлер Ангела Меркел в България през януари. Тогава тя приветства самодейността на премиера Бойко Борисов за среща с Ердоган.
След визитата на Меркел президентът Румен Радев сподели, че съгласно него не е обикновено български министър председател и немски канцлер да оповестяват за аудиенция на непознат президент и Радев да схваща от медиите за това.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР