Президентът Румен Радев определи отношенията си с министър-председателя Кирил Петков

...
Президентът Румен Радев определи отношенията си с министър-председателя Кирил Петков
Коментари Харесай

Президентът Радев: Откритите въпроси с РСМ да се решат преди Скопие да почне преговори за членство в ЕС

Президентът Румен Радев дефинира връзките си с министър-председателя Кирил Петков като " естествени, в границите на закона ".

По мотив двустранните ни връзки със Северна Македония той прикани външнополитическите съветници на премиера да не дефинират българите там.

" Откритите въпроси сред нашите две страни да бъдат решени преди началото на договарянията за участие в Европейския съюз. Повтарям – преди ", сподели президентът.

Колкото до избор на шеф на Българска народна банка, той акцентира, че това е работа на Народното събрание.

Според Румен Радев, преди да бъде отзована посланичката на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова, би трябвало да си отговорим на някои въпроси.

" Поведението на посланика на Руската федерация от дълго време прекрачи допустимите правила на дипломатическата активност. Но всички, които приканват за неговото изпъждане, би трябвало да дават отговор на значими въпроси – ще стане ли по-безопасно извеждането на нашите моряци и екипажи от рисковите зони, какви са вероятностите и другите възможности за доставка на енергоносители в непосредствен и средносрочен проект и каква ще бъде цената, въобще каква е изгодата за България ", сподели президентът.

" Искам още един път да се обърна към всички дипломатически представители в България на непознати страни и да ги прикани да извършват своите отговорности в обсега на техните пълномощия, тъй че да не дават оценки и по никакъв метод да не се месят в нашите вътрешни каузи ", добави Румен Радев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР