Президентът Румен Радев не защитава националния интерес, заяви финансовият министър

...
Президентът Румен Радев не защитава националния интерес, заяви финансовият министър
Коментари Харесай

Асен Василев: Радев не защитава националния интерес, а Газпром

Президентът Румен Радев не пази националния интерес, съобщи финансовият министър Асен Василев на брифинг, съобщи кореспондент на " Фокус " .

Финансовият министър упрекна президента в отбрана на ползите на " Газпром ".

Повод за думите му беше оповестяването от президента, че сезира Конституционния съд за наредбите от Закона за надзор по използването на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна, с които се постановат " енергийни вноски " върху вноса на съветски природен газ в България, както и върху неговия пренос за Европа през територията на страната ни. 

" Днес стана ясно, че президентът е реферирал таксата, наложена върху преноса на съветски газ към Конституционния съд на Бълария. Това няма да спре осъществяването на закона. От 13 октомври таксата се събира, чакаме първите приходи на 14 ноември тази година. Уведомени са всички компании, които употребяват газопреносната мрежа на България и надлежно да е открит режимът, с който те би трябвало да потвърдят дали газът идва от Русия, или не идва от Русия, в който случай той ще бъде освободен от таксата ", изясни Василев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР