Президентът Румен Радев не е изразил ясната си позиция по

...
Президентът Румен Радев не е изразил ясната си позиция по
Коментари Харесай

Плевнелиев: Не може Радев да твърди, че сме европейци, а да няма позиция за Истанбулската конвенция

Президентът Румен Радев не е изразил ясната си позиция във връзка Истанбулската спогодба. За мен огромният отсъстващ от този спор беше българският президент и за мен това е знак на двоен стандарт, който не за първи път се случва пред очите ни. Това съобщи президентът /2012-2017/ Росен Плевнелиев на днешната среща на държавното управление с бизнеса.

"Няма по какъв начин да се върви в Европа и да се твърди, че сме европейци и да пазиме човешките права и свободи, а в същото време българският президент да няма позиция. Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази своята позиция в поддръжка на конвенцията, само че Румен Радев не го е стори. Затова моля всички български институции да дефинират позицията си по този въпрос ", сподели Плевнелиев.

Според него посредством Истанбулската спогодба ще бъдат обезпечени съществени права и свободи на българските жители.

"Тук не става въпрос единствено да не бият българските дами. Освен това с ратификацията на този документ ще се даде късмет да утвърдят демократичните устои на българската държавност. Истанбулската спогодба е в действителност за това ние да бъдем почтени и виновни европейци. Реален спор по тази тематика не се състоя, тъй като и държавното управление го подцени. Ако България не ратифицира Истанбулската спогодба, страната ни се приравнява със страни като Йемен и Саудитска Арабия, които не подсигуряват съществени човешки права и свободи ", добави Росен Плевнелиев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР