Президентът Румен Радев настоя за равнопоставена и ефективна предизборна кампания,

...
Президентът Румен Радев настоя за равнопоставена и ефективна предизборна кампания,
Коментари Харесай

Румен Радев настоява за ефективна и равнопоставена предизборна кампания


Президентът Румен Радев настоя за равнопоставена и ефикасна предизборна акция, с цел да може идващият парламент да бъде действително отражение волята на българите. Това стана ясно на срещата му с извънпарламентарните партии за безвредното осъществяване на парламентарните избори.

Държавният глава изясни, че консултациите за изборите с извънпарламентарните партии са значими освен за осъществяване на контитуционното право, само че и тъй като изборите ще бъдат за първи път в условия на пандемия. Това постанова отговорност и старания освен в институциите, само че и от всички политически субекти, тъй като би трябвало да се подсигурява и да се направи всичко належащо за здравето на хората, правото на избор и доверие в изборния развой, настоя Радев.

За президента е значимо в границите на консултациите да чуе както извънпарламентарните партии, за тяхното мнение по значимите въпроси за изборите. Целта е всички дружно - институции и партии, да търсят най-хубавото решение в полза на хората , за тяхното здраве, избор и на доверие в изборния развой, с цел да има естествена изборна интензивност и законно определен парламент, безапелационен бе Румен Радев.

Заместник-председателят на " ИТН " Тошко Йорданов съобщи, че би трябвало да се водят съвещания с най-широк кръг политически представители. Дори 1 000 индивида да гласоподават за дадена политическа групировка, жителите би трябвало да имат мнение, уточни Йорданов. Той е на мнение, че би трябвало да бъде посочено на коя дата ще се проведат изборите, като президентът трябвало да се съобрази с мнението на останалите политически партии.
 Румен Радев желае българите да са уверени, че властта търси най-хубавите решения за вота
Румен Радев желае българите да са уверени, че властта търси най-хубавите решения за вота

ЦИК е виновна да подсигурява конституционните права за гласоподаване

" Отговорността е на президента и откровено се надяваме да не се повлияете, защото ръководещите са шумни и кресливи, употребяват всякакво влияние върху вас, да вземете вярното решение ", надява се Йорданов.

Страховете на хората не би трябвало да попречат на изборната интензивност , настоя Филип Станев и добави, че идните избори слагат сянка на подозрение до каква степен те ще бъдат почтени, откакто бъдат направени от ръководещата партия. Той е на мнение, че е много необичайно българският министър председател да спи с револвер на глава си и кюлчета злато в шкафчето си.

Припомняме, на 7 декември 2020 година президентът Румен Радев прикани изборите да се проведат в период и.

На 5 януари 2021 година той стартира съвещания със здравните управляващи по какъв начин да се проведат. След това се. На 7 януари Радев се за идните избори.
 За гласуването под карантина и по пощата трябват промени в Изборния кодекс
За гласуването под карантина и по пощата трябват промени в Изборния кодекс

Да запазим и да утвърдим доверието в изборния развой, настоя Андреев

На 6 януари министър председателят съобщи, че датата за изборите към този момент е решена - 28 март, съотвено

Преди това ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева сподели, че

След като следи водосвета на бойните флагове на Богоявление президентът Радев разгласи, че и подготвеност за избори.

Ден по-късно министър председателят с яд прекъсна съвещанието на НОЩ и запита датата за изборите.
 Избори по време на пандемия - вероятни, само че ЦИК би трябвало да работи
Избори по време на пандемия - вероятни, само че ЦИК би трябвало да работи

Препоръките на публичния съвет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР