Президентът Румен Радев нарече „авантюра“ идеята на властта да изгражда

...
Президентът Румен Радев нарече „авантюра“ идеята на властта да изгражда
Коментари Харесай

Радев заподозря далавера в идеята за държавни бензиностанции


Президентът Румен Радев назова „ случка “ концепцията на властта да построява държавни бензиностанции и заподозря благоприятни условия за „ спекулация “ в основаването на Държавна петролна компания. Държавният глава, също така, подлага на критика проектите на държавното управление да понижи Данък добавена стойност единствено за ресторантьорския отрасъл. Той изиска цялостна смяна в данъчната система и подмяна на плоския дянък с прогреснивно подоходно облагане. Радев добави, че „ с безпорядък влязохме в рецесия и с още по-голям излизаме от изключителното състояние “.

Държавният глава разяснява настоящите проблеми в страната при посещениетоси в Садово през днешния ден.

Аз не мисля, че към такава комплицирана и виновна система, каквато е данъчната, би трябвало да се подхожда " на парче " и без ясни хрумвания и планове, изясни Радев. Според него сегашната данъчна система е несправедлива и ни отдалечава от европейския модел, като натоварва бедните и междинната класа за сметка на най-богатите. Крайно време е дебатът за прогресивното данъчно облагане да започва, прикани президентът.

Радев дефинира като " случка " концепцията за основаване на държавни бензиностанции.

Според него цялата самодейност демонстрира неспособността на страната да се оправи с картела в горивата и е необичайно по какъв начин в този момент тя ще играе двойна роля – на конкурентен участник на пазара и на регулатор.

Тук ще би трябвало да се налеят големи обществени запаси. Тези, които желаят да осъществят тази концепция, би трябвало да доста ясно да се покажат от къде и по какъв начин ще се вземат тези запаси и къде другаде ще се натовари джобът на българите.Ако ще строим държавни бензиностанции по метод, по който се строят автомагистрали и се ремонтират язовири, по-добре да не го вършим, предизвести Румен Радев.

Президентът предложи вместо бензиностанции, страната да построи центрове за цифрови технологии в регионалните градове, да ги оборудва съответно и да обезпечи качествени млади експерти, които да работят с децата.

Според него вложението в бензиностанции може да подсигурява " може би следващата спекулация и ниска доходност на услугите ".

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР