Президентът Румен Радев критикува партиите на войната, които подкрепят изпращането

...
Президентът Румен Радев критикува партиите на войната, които подкрепят изпращането
Коментари Харесай

Радев осъди партиите на войната, които подкрепят изпращането на оръжие за Украйна

Президентът Румен Радев подлага на критика " партиите на войната ", които поддържат изпращането на оръжие за Украйна. Това стана по време на посещаване в село Устина, област Пловдив, където се организира обичайно шествие до лозовите масиви на селото по случай Деня на лозаря и св. Трифон.

Новината идва, откакто в четвъртък от Брюксел той прикани държавното управление да не позволява даване на военна помощ за Украйна в бъдеще. Това стана по време на среща на върха на водачите на страните от Европейския съюз (ЕС), в която президент Володимир Зеленски. Киев позицията на българския президент.

„ Хора, които не схващат безусловно нищо от военно дело, вършат всичко допустимо да ни въвлекат в процесите на ескалация, които не могат да управляват ", сподели Радев. Според него войната навлиза във фаза на " цялостно безсилие " и " въвлича всички ни ".

" Партиите на войната дано завоюват изборите, да сформират държавно управление и да поемат отговорност за решението българската войска да даде оръжия на Украйна ", добави той.

на изпращането на военна помощ на Украйна от началото на войната, която Русия стартира през февруари 2022 година Той стимулира позицията си с изказванието, че в случай че даде оръжие на Киев, България ще бъде “въвлечена ” във войната.

и повтаря реториката на съветските управляващи. Всички страни в Европейски Съюз с изключение на Унгария са дали оръжия и муниции на Украйна, само че не са воюващи страни.

Преди близо половин година Радев назначи служебно държавно управление, което ще остане на власт до съставянето на постоянен кабинет - най-рано след изборите през април. През ноември 48-ото Народно заседание служебното държавно управление да изготви предложение за доставки на оръжия и аварийни елементи на Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР