Президентът Румен Радев коментира тази вечер актуални теми от деня.За

...
Президентът Румен Радев коментира тази вечер актуални теми от деня.За
Коментари Харесай

Радев: Навсякъде отстоявам българската позиция за РСМ и тя среща все по-голямо разбиране

Президентът Румен Радев разяснява довечера настоящи тематики от деня.

За препоръчаните от държавното управление спешни ограничения съобщи, че занапред би трябвало да намерят законодателна поддръжка и е рано за оценки.

А във връзка с диалозите си с асистент държавния секретар на Съединени американски щати и президента Макрон, Радев съобщи, че постоянно е отстоявал българския народен интерес и не е усетил напън във връзка с позицията ни за Северна Македония.

" Многократно съм заявявал, че на всички места аргументирано не отстъпвам българската позиция и тя среща все по-голямо схващане. Това е извънредно значимо да има връзка с всички водачи от Европейски Съюз и освен с нашите стратегически сътрудници от Съединени американски щати, с всички европейски институции, тъй че да се откри ясно, стабилно, необратимо решение на въпроса ", сподели Радев.

Вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява признатата в Европейския парламент резолюция за договарянията с македонската страна като съобщи, че българските евродепутати не са защитили задоволително ползата на българите в Северна Македония.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР